Стипендія імені Антонена Арто, Proto produkciia and Opera aperta, Ukraine

Advice, Open Call for Residency, Work Opportunity in Performing Arts

Шукаємо митців та мисткинь, які готові експериментувати в напрямі театрального та перформативного мистецтва та працювати в листопаді-грудні в Києві над work in progress, бачать в цьому зараз сенс для себе та оточення.
Фонд proto produkciia в партнерстві з лабораторією сучасної опери Opera aperta за підтримки Стабілізаційного фонду культури та освіти 2022 Федерального міністерства закордонних справ Німеччини та Goethe-Institut запускає пілотний раунд стипендії імені Антонена Арто.
В листопаді-грудні принаймні чотири відібрані митці або команди зможуть отримати фінансову та організаційну підтримку для роботи над концепцією твору та її реалізації принаймні у форматі work in progres. Організаційна підтримка включає комунікаційний супровід, контакти, надання простору для репетицій. Стипендія надається на витрати по створенню вистави / work in progress (гонорари, закупівля матеріалів/костюмів, витрати з транспортування). Стипендія орієнтована на пошук нових прогресивних театральних форм. Задачею проєкту є підтримка камерних експериментальних робіт, які можуть стати основою для майбутніх більших проєктів.
◼️ До розгляду не приймаються проєкти, що базуються на принципах та традиціях розмовного театру.
Антонен Арто — французький письменник, драматург, реформатор театру, актор, поет, есеїст. Відомий як автор концепції театру жорстокості (або крюотичного театру). Арто — автор численних есе та маніфестів, присвячених театру. «Театр і його Двійник» — найвідоміша книжка Арто, яка розкриває його концепцію театру. Антонен Арто — візіонер, тексти якого передбачили багато напрямків пошукового театру, які почали розвиватись вже після Другої світової війни — театру художника, пластичного театру, world theater, імерсивних вистав та принципів розширеної сценографії.
Ви ⬇️
▫️Описуєте ідею та концепцію того, щоб ви хотіли зробити. Вказуєте наявну команду та технічні вимоги, які вам відомі. Розповідаєте про свій досвід.
▫️Додаєте попередню калькуляцію вартості реалізації work in progress у листопаді-грудні в Києві. Орієнтовна сума однієї стипендії на роботу — 40 000 грн. В залежності від кількості залучених людей сума може бути більшою або меншою. Ми готові збільшувати бюджет, якщо концепція буде перспективною та на її реалізацію знадобиться обґрунтовано більше коштів.
▫️Ділитесь баченням розвитку проєкту на наступних етапах.
Ми ⬇️
▫️Аналізуємо отримані заявки та обираємо концепції, які, на нашу думку, мають потенціал до розвитку.
▫️Надаємо стипендії для реалізації концепції, робимо необхідний PR відповідно потреб ідеї / work in progress, підтримуємо обмін між залученими митцями та залучаємо досвідчених колег для надання зворотного зв’язку.
▫️Орієнтуємось на спільні експерименти, які можуть вдатися або ні. Але готові розглянути довгострокове продюсування робіт та команд, якщо процес взаємодії та його результат буде оцінено колегами та глядачами.
Будемо раді отримувати заявки від людей з різноманітним досвідом: маленьким або великим; зі сфери театру або музики, інших сфер. Наявність попередніх досягнень не є критерієм відбору. Для нас важлива концепція твору, взаємна зацікавленість в навичках та талантах одне одного. Радо підтримаємо дебюти. Ми спрацюємось, якщо є налаштування на інтенсивну роботу. В цьому раунді ми орієнтуємось радше на менші формати, які можуть бути розвинуті на наступних етапах. Музичний театр, пластичний театр, міждисциплінарні твори — ми радше орієнтуємось на роботи в цих напрямках.
➡️ Календар
— до 17 листопада: подання заявок.
— до 22 листопада: відбір та оголошення результатів.
— до 20 грудня: робота над втіленням концепцій та підготовкою work in progress, принаймні 2 спільні зустрічі митців, що отримають стипендію.
— до 30 грудня: презентація робіт публіці.
Якщо вам здається, що не вистачає якоїсь інформації, а ви серйозно налаштовані — заповнюйте анкету. Вона має додаткові уточнення та інформацію.
❗️Подати заявку на конкурс з отримання Стипендії ім. Антонена Арто можна за посиланням: https://inshaosvita.typeform.com/to/X88qLZuV


Contact
On-line

Share